GALERIA ARTYKUŁU


03

03

Część dzienna rezydencji podzielona jest na strefy kuchenną, jadalnianą i wypoczynkową. Znajdzie się tu miejsce na rodzinne pogaduchy i samotną lekturę książek.


WSZYSTKIE ZDJĘCIA

Weź głęboki oddech 01 02 03 04 05 06 07 08

ZDJĘCIE POCHODZI
Z ARTYKUŁU

Weź głęboki oddech

 Letni dom wypoczynkowy, zaprojektowany przez grupę BKK Architects, został ukryty wśród roślinności przybrzeżnej na półwyspie Mornington w stanie Wiktoria w Australii. Z perspektywy wjazdu na posesję wydaje się bardzo niepozorny, prawie niewidzialny. Od sąsiednich nieruchomości oddzielają go naturalne, zielone ściany. Brak ogrodzenia czy ciągów komunikacyjnych sprawia wrażenie, że jesteśmy w miejscu nieco dzikim. Zrezygnowano tu ze wszystkich elementów formalnych, które znamy z tradycyjnych posesji.