CZAS NA RELAKS

Letnie gotowanie
Kuchnia w domu to jedno z najważniejszych pomieszczeń. A gdyby tak mieć jeszcze jedną lecz na zewnątrz? W kuchni outdoor gotuje się dla przyjemności. Kulinarną strefę na ciepłe pory roku można urządzić na tarasie, balkonie oraz w ogrodzie. Świeże powietrze zawsze zaostrza apetyt na coś pysznego.

Złoto na talerzu
Podstawową funkcją jedzenia jest dostarczanie organizmowi energii i zaopatrzenie go w niezbędne składniki. Na przestrzeni wieków spożywanie posiłków przybrało jednak dodatkowe funkcje – oprócz przyswajania substancji odżywczych ma również sprawiać przyjemność. Gwarancją tego są nie tylko smak i jakość użytych produktów, ale także wygląd potrawy i sposób jej serwowania.

Letnia jadalnia - gotowanie pod chmurką
Wędzenie, pieczenie chleba, grillowanie, ognisko – jest wiele sposobów, by gotować na tarasie, balkonie i w ogrodzie. Letnia jadalnia – z kwiatami i ziołami – to wspaniałe miejsce wypoczynku.

Gotowanie na parze - same zalety
Potrawy gotowane na parze to prawdziwa uczta dla podniebienia. Smakoszy urzeka intensywny, niezmieniony smak warzyw czy ryb oraz przyjemna konsystencja al dente. Zasada gotowania na parze jest równie prosta, co skuteczna: gorąca para wodna otacza gotowany produkt ze wszystkich stron.

Wybieramy ekspress do kawy
Każdy ma swój ideał dobrze zaparzonej i podanej małej czarnej. Jedni wolą kawę z ekspresów ciśnieniowych, innym smakuje z przelewowych. Dodać można mleko, cukier, cytrynę, alkohol. Przepisów jest mnóstwo. Jednak ich podstawą jest zawsze filiżanka naparu z ekspresu.

DOBRA MARKA
Czysto, czyściej… KärcherWszyscy cenimy piękno dobrze zaprojektowanych, funkcjonalnych i eleganckich wnętrz. Aby jednak cieszyć się urokiem długo przygotowywanej i przemyślanej aranżacji trzeba dbać by w naszym wnętrzu panował porządek. Posiadacze rezydencji otoczonej pięknym ogr