CZAS NA RELAKS

STRONA GŁÓWNA  /  STYL ŻYCIA  /  CZAS NA RELAKS

Karp - ryba PRL-owskiej Wigilii

Jedni go uwielbiają, inni tylko tolerują, a jeszcze inni w ogóle nie jedzą. Hodowany od średniowiecza karp jest i będzie sztandarową rybą wigilijną, mimo że na bożonarodzeniowy stół wprowadził go dopiero powojenny socjalizm.  


Kulinarna jazda z Jamie Oliverem

Jamie Oliver otwiera maskę samochodu i gotuje zupę. Na tylnej szybie uprawia zioła. Podczas jazdy koła ubijają masło oraz lody. Cieplutkie tosty? Kurczak z rożna? Proszę bardzo. Oto auto z kuchnią słynnego kucharza i restauratora. 


Letnie gotowanie

Kuchnia w domu to jedno z najważniejszych pomieszczeń. A gdyby tak mieć jeszcze jedną lecz na zewnątrz? W kuchni outdoor gotuje się dla przyjemności. Kulinarną strefę na ciepłe pory roku można urządzić na tarasie, balkonie oraz w ogrodzie. Świeże powietrze zawsze zaostrza apetyt na coś pysznego.  


Złoto na talerzu

Podstawową funkcją jedzenia jest dostarczanie organizmowi energii i zaopatrzenie go w niezbędne składniki. Na przestrzeni wieków spożywanie posiłków przybrało jednak dodatkowe funkcje – oprócz przyswajania substancji odżywczych ma również sprawiać przyjemność. Gwarancją tego są nie tylko smak i jakość użytych produktów, ale także wygląd potrawy i sposób jej serwowania.  


Letnia jadalnia - gotowanie pod chmurką

Wędzenie, pieczenie chleba, grillowanie, ognisko – jest wiele sposobów, by gotować na tarasie, balkonie i w ogrodzie. Letnia jadalnia – z kwiatami i ziołami – to wspaniałe miejsce wypoczynku.