GALERIA ARTYKUŁU

STRONA GŁÓWNA  /  STYL ŻYCIA  /  CZAS NA RELAKS  /  Gotowanie na parze - same zalety  /  Gotowanie w szybkowarze

Gotowanie w szybkowarze

Gotowanie w szybkowarze

rossi.pl

Ma wiele zalet i nie chodzi tu jedynie o czas! Oczywiście szybkowar skraca czas gotowania co najmniej o 1/3, oszczędzając przy tym także energię. Może dlatego szybkowary są często określane jako garnki dla zapracowanych. Warto jednak zwrócić uwagę na prozdrowotne właściwości potraw przygotowanych w szybkowarach. Gotowane pod ciśnieniem pary dania są bogatsze w składniki odżywcze, witaminy i minerały. Dzięki szybkiemu gotowaniu, jesteśmy w stanie zaoszczędzić do 75% witaminy C oraz podwoić zawartość witaminy A w jedzeniu. Zdaniem wielu smakoszy gotowanie w szybkowarze pozwala też lepiej zachować naturalny smak produktów, są one bowiem gotowane krócej, a ich aromat nie ulatnia się wraz z uciekającą parą. Na zdjęciu: szybkowar Vitavit marki Fissler o pojemności 6 l. Model Premium wyposażony jest dodatkowo w system regulowania odparowywania, który pozwala na proste i bezpieczne zmniejszanie ciśnienia wewnątrz szybkowaru, nawet w trakcie gotowania. Cena: 1.199 zł


WSZYSTKIE ZDJĘCIA

Gotowanie na parze - same zalety Gotowanie w szybkowarze Wschodnia alternatywa Joseph Joseph Lotus Lekue Vitala Schulte‑Ufer Wega Garnek‑brytfann Nowość! Parowary DG 6100 AEG SteamPro

ZDJĘCIE POCHODZI
Z ARTYKUŁU

Gotowanie na parze - same zalety

Potrawy gotowane na parze to prawdziwa uczta dla podniebienia. Smakoszy urzeka intensywny, niezmieniony smak warzyw czy ryb oraz przyjemna konsystencja al dente. Zasada gotowania na parze jest równie prosta, co skuteczna: gorąca para wodna otacza gotowany produkt ze wszystkich stron.