GALERIA ARTYKUŁU

STRONA GŁÓWNA  /  STYL ŻYCIA  /  CZAS NA RELAKS  /  Gotowanie na parze - same zalety  /  Wschodnia alternatywa

Wschodnia alternatywa

Wschodnia alternatywa

fabrykaform.pl

Teppanyaki to japoński styl gotowania. Słowo to oznacza potrawę, przygotowywaną na grillu teppan, czyli metalowej płycie podgrzewanej od spodu nawet do 800°C. Taki sposób „smażenia” pozwala zachować większą wartość odżywczą dań, a warzywa nie tracą jędrności i chrupkości. Dzięki wysokiej temperaturze przygotowanie potraw odbywa się szybko, więc składniki nie tracą zapachu, soczystości, ani też naturalnych walorów smakowych. Do przygotowywania potraw teppanyaki, na przykład w ogrodzie, może służyć patelnia z pokrywką O'plancha Combo firmy Mastrad. To zestaw składający się z patelni ze stali nierdzewnej i pokrywy z wkręcanym termometrem. Cena: 597 zł


WSZYSTKIE ZDJĘCIA

Gotowanie na parze - same zalety Gotowanie w szybkowarze Wschodnia alternatywa Joseph Joseph Lotus Lekue Vitala Schulte‑Ufer Wega Garnek‑brytfann Nowość! Parowary DG 6100 AEG SteamPro

ZDJĘCIE POCHODZI
Z ARTYKUŁU

Gotowanie na parze - same zalety

Potrawy gotowane na parze to prawdziwa uczta dla podniebienia. Smakoszy urzeka intensywny, niezmieniony smak warzyw czy ryb oraz przyjemna konsystencja al dente. Zasada gotowania na parze jest równie prosta, co skuteczna: gorąca para wodna otacza gotowany produkt ze wszystkich stron.