AKTUALNOŚCI

STRONA GŁÓWNA  /  Wydarzenia  /  Weber serwował steki

16.04.2013

Weber serwował steki

Weber serwował steki

Fot. Weber-Stephen Polska


Otwarcie sezonu grillowego 2013 z firmą Weber – degustacji wykwintnych mięs towarzyszyła prezentacja najnowszych grilli.


12 marca, w restauracji Boathause w Warszawie, odbyło się spotkanie miłośników wykwintnych mięs. Oprócz degustacji zaproszeni goście, dziennikarze, blogerzy i liderzy opinii, mieli możliwość obejrzenia najnowszej kolekcji grilli Webera. Na spotkaniu swoją premierę miały nowe grille węglowe: Master-Touch GBS oraz Performer Original GBS Gourmet. Po raz pierwszy zostały też pokazane odnowione grille z serii Spirit. O tegorocznych nowościach opowiadał Wiktor Wencel, Dyrektor Generalny Weber-Stephen Polska.


Przez część kulinarną przeprowadził uczestników spotkania Bartłomiej Heba, kucharz i mistrz Polski w grillowaniu. Wyjaśnił on, na czym polega fenomen wyśmienitego mięsa oraz opowiedział o najlepszej wołowinie świata, wśród której znajdują się takie rasy jak: Wagyu (Japonia), Hereford (Wielka Brytania), Limousin (Francja), Chianina-Rind (Włochy) oraz Black Angus (Irlandia). Goście mogli wziąć udział we wspólnym grillowaniu oraz skosztować niecodziennych przysmaków, wśród których oprócz wołowiny z całego świata znalazły się także słynne kurczaki z Bresse (Francja) oraz mięso z bizona. Prezentacja była także zapowiedzą otwarcia sezonu grillowego w punktach sprzedaży Webera. Wszystkie zaprezentowane modele grilli Webera są już w sprzedaży.


Więcej szczegółów na: www.weber.com