CZAS NA RELAKS

Modny kącik wypoczynkowy
W pogoni za karierą, pieniędzmi i spełnieniem, zapominamy wyhamować. Zanim po raz kolejny wystartujemy w maratonie po szczęście, warto zrobić przerwę. W stan błogiego relaksu wprawi nas kącik wypoczynkowy, urządzony w zgodzie z najnowszymi trendami.

Karp - ryba PRL-owskiej Wigilii
Jedni go uwielbiają, inni tylko tolerują, a jeszcze inni w ogóle nie jedzą. Hodowany od średniowiecza karp jest i będzie sztandarową rybą wigilijną, mimo że na bożonarodzeniowy stół wprowadził go dopiero powojenny socjalizm.

Kulinarna jazda z Jamie Oliverem
Jamie Oliver otwiera maskę samochodu i gotuje zupę. Na tylnej szybie uprawia zioła. Podczas jazdy koła ubijają masło oraz lody. Cieplutkie tosty? Kurczak z rożna? Proszę bardzo. Oto auto z kuchnią słynnego kucharza i restauratora.

Letnie gotowanie
Kuchnia w domu to jedno z najważniejszych pomieszczeń. A gdyby tak mieć jeszcze jedną lecz na zewnątrz? W kuchni outdoor gotuje się dla przyjemności. Kulinarną strefę na ciepłe pory roku można urządzić na tarasie, balkonie oraz w ogrodzie. Świeże powietrze zawsze zaostrza apetyt na coś pysznego.

Złoto na talerzu
Podstawową funkcją jedzenia jest dostarczanie organizmowi energii i zaopatrzenie go w niezbędne składniki. Na przestrzeni wieków spożywanie posiłków przybrało jednak dodatkowe funkcje – oprócz przyswajania substancji odżywczych ma również sprawiać przyjemność. Gwarancją tego są nie tylko smak i jakość użytych produktów, ale także wygląd potrawy i sposób jej serwowania.