GALERIA ARTYKUŁU
Espresso COOL!
Jura, jura.com
Kolorowe, pachnące owocami, orzeźwiające koktajle na bazie espresso. Są idealnym dodatkiem do wieczornej kolacji. Zachwycają zaskakującą kolorystyką i prostotą przygotowania. 30 ml ciepłego espresso lemoniada gazowana kostki lodu syropy barmańskie: bananowy (żółty), jabłkowy (zielony), wiśniowy (czerwony), Blue Curacao (niebieski) Wysokie szklanki typu long wypełnij kostkami lodu. Następnie – w zależności od rodzaju specjału – dodaj kolorowy syrop. Potem do 2/3 wysokości szklanek wlej lemoniadę. Przygotuj espresso i wlej je delikatnie do szklanek, bezpośrednio na wystające kostki lodu. Podawaj ze słomką. Przed skosztowaniem koniecznie dobrze wymieszaj.
ZDJĘCIE POCHODZI
Z ARTYKUŁU

Ristretto czy cappuccino? - przegląd ekspresów do kawy
Dobry ekspres to doskonała inwestycja w miło rozpoczęty dzień oraz relacje towarzyskie. Filiżanka perfekcyjnie zaparzonej kawy poprawia nastrój i apetyt na życie. Nie sposób przespać najlepszych chwil.